Sara HARRAR

Frans (1ste graad en drie) , natuurwetenschappen (1ste graad)

Sara HARRAR FransFrans

In de wereld van vandaag is het niet voldoende om slechts één vreemde taal aan te leren. Een leerling die meerdere talen spreekt vergroot zijn kansen op de arbeidsmarkt in zijn eigen land en op internationaal niveau, maar het betekent ook dat hij/zij zichzelf verrijkt. Meer dan 200 miljoen mensen verdeeld over vijf werelddelen, drukken zich uit in het Frans. Het is veel plezieriger om Parijs te bezoeken, of andere Franse regio’s, met een basiskennis van het Frans. Ook is het interessant om de Franse cultuur, mentaliteit en levenskunst te begrijpen. Deze zachte, romantische en melodieuze taal zullen we samen doorheen het jaar ontdekken en aanleren op een leuke en interactieve manier!

Natuurwetenschappen

Vaak vragen leerlingen zich af wat ze hebben aan vakken zoals natuurwetenschappen als ze er toch niets mee gaan doen in de toekomst? Natuurwetenschappen bestaat uit een  combinate van biologie, chemie en fysica. Het geeft inzicht in hoe de natuur werkt. Wat de oorzaak der dingen is, en dit inzicht zou mensen zich bewuster moeten maken van wat waar is en onwaar. In die zin is natuurwetenschappen een soort van kennis die iedereen moet hebben, zodanig dat je beseft dat het bijvoorbeeld niet de heksen zijn die ons ziek maken, zoals men 500 jaar geleden dacht. Je komt er dagelijks mee in aanraking en het beïnvloedt ons dagelijkse leven voortdurend. Aan de hand van experimentjes en onderzoeksvragen zullen we antwoord vinden op verschillende vragen die wij ons stellen uit interesse of gewoon omdat we ermee geconfronteerd worden. Bij het vak wetenschappelijk werk zullen we hier nog dieper bij ingaan aan de hand van nog meer proefjes, zoekopdrachten en onderzoekjes. De leerlingen zullen dat doen, net als echte onderzoekers, volgens de wetenschappelijke methode.