Inschrijvingsprocedure toegelicht

Inschrijvingsprocedure voor het schooljaar 2021 - 2022

U vindt alle informatie over de inschrijvingen in het secundair onderwijs op https://www.inschrijveninbrussel.be

Aanmeldingsprocedure voor 1A.

4 tot en met 15 januari 2021: Voorrang voor broers en zussen en kinderen van personeel
Hebt u al een kind op de school? Contacteer de school om broer of zus in te schrijven. Ook kinderen van personeel hebben voorrang. Vraag meer informatie op de school.

1 maart (9 uur) tot en met 26 maart 2021 (16 uur): Aanmelden
Meld uw kind aan voor 1A op inschrijveninbrussel.be. Heeft uw kind voorrang? Verzamel nu al de documenten voor de controle.

29 maart tot en met 29 april 2021: Controle documenten
De school van uw 1ste keuze controleert de voorrangsdocumenten. De school zal u hiervoor contacteren. Let op: tijdens de paasvakantie zijn de scholen gesloten.

6 mei tot en met 1 juni 2021: Toewijzingsbericht + inschrijven  
U krijgt op 6 mei een e-mail of een brief met alle informatie over de inschrijving van uw kind. Contacteer de school om uw kind in te schrijven, tussen 7 mei en 1 juni 2021.
Geen plaats? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u als er een plaats vrijkomt. De wachtlijst is geldig tot 7 oktober 2021.

4 juni 2021 (9 uur): Start vrije inschrijvingen
Heeft een school nog plaatsen? Dan kan iedereen nu inschrijven voor deze plaatsen, zolang er vrije plaatsen zijn.
Geen plaats meer? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school.

 

Inschrijven in een 2de jaar, de 2de graad of 3de graad

Contacteer tussen 10 en 26 mei 2021 de school en schrijf uw kind in. Leerlingen met een Nederlandstalige ouder krijgen dan voorrang, tot 55% van de plaatsen. Broers en zussen, kinderen van personeel en GOK- en niet-GOK-leerlingen hebben geen voorrang.

Geen plaats? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u als er een plaats vrijkomt.

Vanaf 27 mei 2021 starten de vrije inschrijvingen. Heeft een school nog plaatsen? Dan kan iedereen nu inschrijven voor deze plaatsen, zolang er vrije plaatsen zijn. Geen plaats meer? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school.