Inschrijvingsprocedure toegelicht

Inschrijvingsprocedure voor het schooljaar 2022 - 2023

U vindt alle informatie over de inschrijvingen in het secundair onderwijs op https://www.inschrijveninbrussel.be

Aanmeldingsprocedure voor 1A.

Vanaf 10 januari tot en met 21 januari 2022: Voorrang voor broers en zussen en kinderen van personeel
Hebt u al een kind op de school? Contacteer de school om broer of zus in te schrijven. Ook kinderen van personeel hebben voorrang.

Omwille van de huidige maatregelen worden de inschrijvingsdocumenten per voorkeur verzonden via mail of Smartschool. Indien dit voor u niet mogelijk is, kan u steeds een afspraak maken. Dat kan op het nummer 02/ 511 07 42 of via het e-mailadres: secretariaat@atheneumbrussel.be

 

7 maart (9 uur) tot en met 31 maart 2022 (16 uur): Aanmelden
Meld uw kind aan voor 1A op inschrijveninbrussel.be. Heeft uw kind voorrang? Verzamel nu al de documenten voor de controle.

1 april tot en met 5 mei 2022: Controle documenten
De school van uw 1ste keuze controleert de voorrangsdocumenten. De school zal u hiervoor contacteren. Let op: tijdens de paasvakantie zijn de scholen gesloten.

13 mei tot en met 7 juni 2022: Toewijzingsbericht + inschrijven  
U krijgt op 13 mei een e-mail of een brief met alle informatie over de inschrijving van uw kind. Contacteer de school om uw kind in te schrijven, tussen 13 mei en 7 juni 2021.
Geen plaats? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u als er een plaats vrijkomt. De wachtlijst is geldig tot 7 oktober 2022.

Vanaf 13 juni 2022 (9 uur): Start vrije inschrijvingen
Heeft een school nog plaatsen? Dan kan iedereen nu inschrijven voor deze plaatsen, zolang er vrije plaatsen zijn.
Geen plaats meer? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school.

 

Inschrijven in een 2de jaar, de 2de graad of 3de graad

Contacteer tussen 16 en 31 mei 2022 de school en schrijf uw kind in. Leerlingen met een Nederlandstalige ouder krijgen dan voorrang, tot 55% van de plaatsen. Broers en zussen, kinderen van personeel en GOK- en niet-GOK-leerlingen hebben geen voorrang.

Geen plaats? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school. De school contacteert u als er een plaats vrijkomt.

Vanaf 1 juni 2022 starten de vrije inschrijvingen. Heeft een school nog plaatsen? Dan kan iedereen nu inschrijven voor deze plaatsen, zolang er vrije plaatsen zijn. Geen plaats meer? Vraag dan het weigeringsdocument aan de school. Zo komt u op de wachtlijst van de school.

Inschrijven